Bedford House Cemetery

 

 

 

Bedford House Cemetery ligt aan de "Rijselseweg (N336)" op de co÷rdinaten 50░49'37.33"N - 2░53'16.58"O.

Er bevinden zich 5067 graven, waarvan 1826(UK), 218(Can), 17(NZ), 122(Aus), 3(ZA), 8(Ind) en 2873(Unk) op dit cemetery.

 

 

 

 

De Salient was aan het eind van de Grote Oorlog bezaaid met honderden kleinen begraafplaatsen in velden, kanaaloeveres en langs de weg. Talloze stoffelijke resten lagen nog op de oude slagvelden.

 

Nu moesten de diuizenden doden een eervolle laatste rustplaatskrijgen. De diverse verspreide begraafplaatsen werden geleidelijk aan gerangschikt, gevuld, gesloten en samengevoegd en meen begon met de aanleg van een permanente gedenkplaats. Het resultaat ziet u voor u.

Bedford House Cemetery is een typische begraafplaats in de Ieper Salient -een permanente herinnering.

 

 

 

 

De Begraafplaats nu.

Bedford House is vandaag de dag met meer dan 5000 graven ÚÚn van de grootste en mooiste militaire begraafplaatsen in de Ieper Salient. Aan het eind van de oorlog in 1918 had de bosrijke omgeving plaatsgemaakt voor kale vlakten en lagen er vijf "enclosures" met graven over het landschap verspreid. Elke "enclosure" bestond uit een paar grafrijen die met eenvoudige houten kruisjes waren gemarkeerd. De graven in de twee kleinste "enclosures", 1 en 5, werden in 1919 op ander begraafplaatsen bijgezet. "Enclosure" 3 heeft 60 graven en is sinds de oorlog onveranderd. Uit "enclosure" 2 en 4 zijn netjes geordende plots ontstaan.

 

 

 

 

 

"Enclosure" 2 werd in 1924 uitgebreid met bijzettingen van twee begraafplaatsen die dichtbij het treinstation in Ieper lagen en werd daarmee twee keer zo groot.

"Enclosure" 4 is het meest veranderd. Aan het eind van de oorlg had deze "enclosure"circa 400 graven maar tussen 1921 en 1926 kwamen er daar van overal in de Salient meer dan 3300 slachtoffers bij.

 

 

 

 

Deze "enclosure" bevat bijna 2500 niet-ge´dentificeerde graven die voor het merendeel op het slagveld waren gevonden waar ze zo lang hadden gelegen dat hun identiteit niet langer kon worden vastgesteld. Sommige van deze resten waren van andere begraafplaatsen naar Bedford House overgebracht. Hun identiteit was bekend toen zij voor het eerst werden begraven maar de tijdelijke grafmarkeringen gingen nadien verloren of werden vernietigd. De namen van deze vermiste soldaten staan op 70 speciale gedenkstenen die aangeven dat deze soldaten zeker of naar alle waarschijnlijkheid hier begraven liggen, mogelijk tussen de niet-ge´dentificeerden.

 

 

 

 

Een Late toevoeging.

"Enclosure" 6 bestond nog niet in 1918. Er waren zoveel soldaten in de Salient gesneuveld dat er nog jaren later stoffelijke resten werden gevonden. Deze "enclosure" werd in 1932 aangelegd en er werden tot 1939 graven aan deze "enclosure" toegevoegd. Bijna alle soldaten die hier hun laatste rustplaats hebben betreffen niet-ge´ndificeerde soldaten.

 

 

 

 

De tweede Wereldoorlog.

In een klein gedeelte van "enclosure" 6 liggen bijna 70 militaire slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog begraven. Deze soldaten sneuvelden tijdens de tevergeefse poging van het Britse Expeditieleger en haar geallieerden om de opmars van het Duitse leger door Noord-Europa tegen te houden. Ieper dat in de Eerste Wereldoorlog een belangrijk symbool van het verzet vormde, lag tijdens een groot deel van de Tweede Wereldoorlog in het bezette Europa.

 

 

=======

 

 

Rifleman John George Knight

Service No: A/2332

Date of Death: 25 september 1915

Regiment/Service: King's Royal Rifle Corps

9th Bn.

 

Rifleman John George Knight

King's Royal Rifle Corps

25th September 1915

 

 

=======

 

 

 

 

Het kasteel Rozendaal, of Bedford House zoals het door de Britse soldaten werd genoemd, was vˇˇr de oorlog een door een gracht beschermd kasteel dat op een prachtig landgoed lag. De ru´nes zijn tot op vandaag de dag op de begraafplaats te zien.

Het kasteel lag tijdens de eerste wereldoorlog achter de linie van de geallieerden maar het front was nooit ver weg. Hoewel het kasteel geleidelijk aan vernietigd werd door Duitse artillerie beschietingen boden de diepe kelders en de vervallen bijgebouwen een goede schuiplaats aan en deden ze dienst als verbandposten voor gewonde soldaten. Mensen woonden en stierven hier.

 

bron CWGC

 

 

 

 

 

www.Warcemetery.Eu ę 2007 Ľ Privacy Policy Ľ Terms of Use

www.warcemetery.eu